HOMEKoninklijk genootschap fysiotherapie Logo
fysiostyle
Vereniging Manuele therapie logoAnti-oxidanten Vrije radicalen
Voor veel van de verbrandingsprocessen in het lichaam is zuurstof nodig. Hierdoor ontstaan oxidatieprocessen in en buiten de cel, o.a. voor de energievoorziening. Bij deze verbrandingsprocessen worden vrije radicalen gevormd. Dit zijn zeer kleine chemische deeltjes, die mogelijke schade in het lichaam kunnen aanrichten (van irritatie van de vaatwanden tot ernstige degeneratieve ziekten en een aantal kankersoorten).
Het oxidatieproces en het verouderingsproces van het lichaam hangen samen (degeneratie). Er ontstaat een kettingreactie van vrije radicalen. Deze vrije radicalen ontstaan niet alleen tijdens de energiestofwisseling, maar ook bij immunologische reacties, ontgiftingsreacties en andere organische processen.
De orthomoleculaire voedingsleer adviseert stoffen die de vrije radicalen bestrijden: de zogenaamde Anti-oxidanten en stelt dat hiermee de zogenaamde degeneratie vertraagd, zodat de gezondheid en de levensverwachting kunnen worden verbeterd. Anti-oxidanten (zoals de vitaminen C en E) worden zowel preventief als ter behandeling (curatief) ingezet 
PRAKTIJK


nordic walking unie logo PAGINA TERUG Vereniging orthomoleculaire geneeswijze logo

fysiotherapeut specialist in beweging