HOMEKoninklijk genootschap fysiotherapie Logo
fysiostyle Vereniging Manuele therapie logoEen prettige bijkomstigheid is dat mensen vaak zekerheid krijgen door het gebruik van de stokken, beter gaan lopen en minder bang zijn om te vallen.

Enkele lessen zullen in een zaal in een verzorgingstehuis worden gegeven en hierbij wordt vooral de nadruk gelegd op balanstraining, middels een trimdisc, die goed aansluit bij de mft s3 check, en valpreventie door het leren lopen op onregelmatige oppervlakten, snelle richtingsveranderingen en opvangtechnieken.

 

Intake procedure:

De patiŽnten die in aanmerking komen kunnen zichzelf opgeven via de DTF. Of doorverwezen worden door huisartsen of andere zorgdisciplines.

 De intake procedure zal bestaan uit een individuele anamnese, vragenlijsten (richtlijn osteoporose KNGF), Tinetti assesment score, Actief bewegingsonderzoek en de mft s3 check. De groepsgrootte zal maximaal 8 personen zijn.

De groepslessen:

De Groepslessen zullen 2x per week plaatsvinden, gedurende 5 weken en zich vooral richten op buiten bewegen (bv nordic walking), balanstraining en valpreventie.

 Na de groepslessen volgt er weer een individuele zitting, waarbij dezelfde testen worden gedaan (uitgezonderd de anamnese en de vragenlijsten) als gedurende de intake, aangevuld met een evaluerende vragenlijst.

Ook wordt met de patient besproken hoe nu zelfstandig de nieuw aangeleerde technieken te blijven trainen en deze in te passen in de dagelijkse routine

 Na 3 en 6 maanden zullen er weer evaluatiemomenten zijn, met dezelfde testen, waarbij vooral gelet wordt op het (kunnen) volhouden van de nieuw aangeleerde leefstijl.
PRAKTIJK


PAGINA TERUG Vereniging orthomoleculaire geneeswijze logo

fysiotherapeut specialist in beweging