HOMEKoninklijk genootschap fysiotherapie Logo
fysiostyle
Vereniging Manuele therapie logoIntake procedure:
De PatiŽnten (en hun evt pa
rtners) die aanmerking komen kunnen zichzelf opgeven  Ook kunnen patiŽnten doorverwezen worden door huisartsen, specialisten, de parkinsonpatientenvereniging en andere zorgdisciplines.
Er zal eerst een intakeprocedure plaatsvinden.
De intake p
rocedure zal bestaan uit: Individuele anamnese, bewegingsonderzoek en  een video analyse. De groepsgrootte zal maximaal 6 personen zijn (exclusief evt. partners).
De eerste groepsles zal bestaan uit: kennismaking en uitleg over nordic walking. Verder zal er na de groepslessen altijd tijd en ruimte zijn voor een persoonlijk gesprek, of advies.
Het is de bedoeling dat, uitgezonderd de feestdagen, er eenmaal per week een groepssessie van een uur is. De mensen zullen 20 lessen krijgen om de techniek van nordic walking aan te leren. Gevolgd door een individuele sessie met een videoanalyse. Die in een laatste groepssessie geanalyseerd zal worden. Daarna is het de bedoeling dat de mensen zelfstandig verder kunnen. Zodat ze niet terug zullen vallen naar hun oude niveau, betreffende conditie en spierkracht.
Partners:
Aan de pa
rtners wordt de mogelijkheid geboden om samen met de partner de lessen te volgen op eigen kosten. Voor deze mensen zal er geen individuele intake zijn, tenzij er problemen zijn die individueel gecheckt moeten worden. Dit zal dan vallen onder de reguliere dtf-screening, eventueel gevolgd door een onderzoek.  Het voordeel van het meedoen van de partners is dat de stellen na de lessen gezamenlijk door kunnen gaan met nordic walking. .
Follow-up:
De follow-up vindt plaats 3 maanden na de laatste bijeenkomst.  Doel van de bijeenkomsten is:
Ervaringen in de groep uitwisselen. Beantwoorden van vragen.Nordic walking analyse. Verbeteren van de techniek en evt. ontstane fouten corrigeren. Daa
rna nog 1 individuele sessie, waarbij met name wordt gekeken naar kracht, conditie en coŲrdinatie.Gevolgd door een laatste groepssessie waarbij weer een videoanalyse zal worden gemaakt.
PRAKTIJK


PAGINA TERUG Vereniging orthomoleculaire geneeswijze logo

fysiotherapeut specialist in beweging